Astăzi, 21 mai 2018, o surpriză minunată am descoperit în sala clasei a VII-a (nr.3), situată la parter, clădirea veche. Credeam că existența unei biblioteci a clasei e un mit, despre care se vorbește doar în numerele revistei Vlăstarul din perioada interbelică. Pe atunci, multe clase din liceu aveau bibliotecă proprie. Iată un articol publicat în revista Vlăstarul, nr.7-8, anul 1929, despre modul în care funcționau aceste biblioteci.
Dar... în această zi de sărbătoare, mitul s-a destrămat. O bibliotecă cu un mobilier atractiv (sponsorizare din partea părinților), cu fond de carte provenind din donații (din partea elevilor, a Editurii Art, prin Clubul de lectură, și a doamnei profesoare Camelia Săpoiu) completează aspectul unei clase care, oricum, e diferită. Nu peste mult timp, ea va deveni Sala „Mircea Eliade”, iar acest proiect e coordonat de doamna profesoară Camelia Săpoiu și realizat cu clasa a VII-a.
Bibliotecarul este un elev, Ghiață Andrei (tot din clasa a VII-a), care, sârguincios, notează într-un caiet special împrumuturile. Știe exact cine și când trebuie să restituie o carte.
Dacă, la toate acestea, mai adăugăm și precizarea că, în anul 1929, clasa a III-a era, de fapt, clasa a VII-a, mai putem oare vorbi de coincidențe? Credem că nu. Există, cumva, un suflet al acestui liceu, care-l determină să reziste valurilor. Cum altfel decât prin... spirit de inițiativă și prin carte!